Omgeving Oirschot

In de gemeente Oirschot, waaronder de kerkdorpen Middelbeers, Oostelbeers, Westelbeers en Spoordonk vallen, vindt u maar liefst 300 monumenten welke zich grotendeels bevinden aan de oude markt en zijn zijstraten.
“Monument in het Groen”, zoals Oirschot graag genoemd wordt, is een gemeente met enorm veel fiets- en wandelroutes in het buitengebied. Bijvoorbeeld de cultuurhistorische fietsroute door het Mortelengebied, het grootste landschapsreservaat van Noord-Brabant, brengt u op plaatsen met authentieke 19e eeuwse boerderijen en de natuurliefhebbers kunnen hier hun hartje ophalen aan de flora en fauna.

Dorpskern

Op de gezellige markt en zijn directe omgeving zijn volop restaurants te vinden waar u gezellig kunt lunchen of dineren. Voor een avondje theater kunt u terecht in "De Enck", een sociaal cultureel centrum.

Fietsroutenetwerk Kempenland

Het fietsroutenetwerk Kempenland heeft een knooppunt in Oirschot; u bepaalt bij een kopje koffie of een glaasje wijn uw route en met de knooppunten op zak, start u uw fietstocht.

Het Wandelroutenetwerk

Uniek voor Nederland is het onlangs (eind 2004) geopende wandelroutenetwerk. Dit netwerk bestaat uit een groot aantal knooppunten waardoor u altijd een wandelroute kunt kiezen, van lengte of bezienswaardigheid, die bij u past. Vanuit Le Pavillon heeft u de mogelijkheid om een wandeling te kiezen voor een kort ommetje of voor de geoefende wandelaar een fikse tocht. Het “netwerk” bestaat uit maar liefst 180 km aan paden en wandelvriendelijke wegen die kriskras door het buitengebied van de groene gemeente Oirschot lopen. Ook hier volgt u de knooppunten welke gemarkeerd zijn met herkenningspalen.

Wilt u een dagje wat anders doen?

Wij zijn trots op ons buitengebied, maar ook daarbuiten heeft Zuid-Oost Brabant nog veel te bieden; denkt u eens aan de Kempen en de De Peel! Verder liggen er binnen uw bereik de attractieparken: Efteling, Beekse Bergen en het Land van Ooit.
Voor een gezellig dagje shoppen of een museumbezoek kunt u terecht in de op korte afstand liggende steden, Eindhoven, ’s Hertogenbosch en Tilburg.

 

 Made by Prins Websites